علی نظری دوست در گفتگو با خبرنگار مهر تاکید کرد: طرحهایی که برای نجات دریاچه ارومیه طراحی شده اند به دیدگاه کارشناسی طرحهای قابل دفاعی هستند اما باید ضمانت اجرایی برای آنها ایجاد شود چرا که وزراتخانه ها و استانها متولی اجرای این طرحها هستند و ما بیشتر ناظر بر این عملیات هستیم.
نظری دوست با تاکید بر وجود منبع آب 6.8 میلیارد متر مکعبی در حوزه دریاچه ارومیه گفت: امیدواریم در یک پروسه زمانی مناسب دریاچه را به بهترین شکل ممکن نجات دهیم و راه حل اولیه این است که وضعیت فعلی در دریاچه تثبیت شود.
علی نظری دوست با اشاره به تصویب دوازده طرح ضربتی در آخرین نشست کمیته ملی نجات دریاچه ارومیه با حضور معاون اول رئیس جمهوری تاکید کرد: 47 میلیارد ریال بودجه اضطراری برای اجرای طرحهای ضربتی در دریاچه ارومیه تصویب شده است.
وی اظهار داشت: نشانه های خوبی برای مدیریت منابع آبی در استانهای همسایه دریاچه ارومیه دیده می شود و در آخرین جلسه برای اجرای طرحهای آماده سازی، بودجه و تمهیدات لازم اندیشیده شده است.
وی اظهار داشت: طرحهای بیست و چهارگانه مدیریت دریاچه ارومیه از سوی دستگاهها باید اجرایی شود و مجموعه مدیریت به عهده مدیران استانی است. این طرحها برای یک دوره پنج ساله تدارک دیده شده اند و در صورتی که اجرا شوند می تواند حداقل وضعیت دریاچه را در شرایط فعلی تثبیت کند.
نظری دوست با اشاره به نحوه مدیریت صرفه جویی دو میلیارد متر مکعبی آب در دریاچه ارومیه تاکید کرد: مباحثی مانند تغییر الگوی کشت، انتقال بهینه آب با کمترین هدر رفت، آگاه سازی جوامع محلی، توسعه شبکه نظارتی و پایش کنترل ورودی آب، کنترل و بهره برداری های غیر مجاز و عوامل دیگر می تواند با اجرای صحیح ما را به نجات دریاچه ارومیه امیدوار کند.
نظر شما